Лікарку, яка відмовилась лікувати «вбивцю братнього народу» з Кропивницького, знову звільнили

Перегляди: 1572

Співробітницю Національного інституту раку Ганну Губареву вдруге звільнили з займаної посади.

Про це у Facebook повідомила в. о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ганну Губареву, співробітницю Національного інституту раку, яка відмовила ветерану АТО у пільговому лікуванні, звільнено. Вдруге, - написала Супрун. - Отримала офіційне роз’яснення від Інституту раку. Одразу після викриття інциденту Губаревої з ветераном її звільнили з обох посад, які вона на той час займала - лікаря та наукового співробітника.

Але з 17.07.2018 року по 31.08.2018 року її було поновлено на науковій посаді, щоб дати змогу завершити наукову діяльність. Сьогодні з нею розірвали цей контракт достроково.

Обурена тим фактом, що її взяли повторно, сподіваючись, що ніхто не помітить, і звільнили вдруге у результаті скандалу! Крім того, з 2008 року Губарева була членом незалежної локальної етичної комісії інституту, де і залишилася навіть після звільнення з посади лікаря. При тому, що звільнено її було якраз за неетичну поведінку!»

Уляна Супрун також зазначила, що «така кадрова політика керівництва закладу неприпустима. З боку Міністерства охорони здоров'я України буде вжито відповідних заходів».

Повідомлення про звільнення Губаревої з’явилося і на офіційному сайті Національного інституту раку: «Стосовно інциденту, що відбувся між Губаревою Г. О. та Віталієм Драганом, адміністрація Інституту висловила Віталію публічне вибачення, а Губареву Ганну звільнила з лікарської посади та із посади старшого наукового співробітника наказом №107-К від 07.06.2018 року.

Однак у зв’язку з необхідністю завершення розпочатої нею наукової роботи з нею було укладено короткостроковий контракт з 17.07.2018 року по 31.08.2018 року. Та в зв’язку із закінченням наукової роботи була звільнена достроково, а саме 13.08.2018 року, згідно з наказом №153-К.

З 2008 р. Губарева Г. О. була членом незалежної локальної етичної комісії Інституту (на виконання Положення "Про порядок проведення клінічних випробувань лікарських засобів та експертизи матеріалів клінічних випробувань і Типового положення з питань етики"). 13.08.18 був виявлений факт порушення під час проведення засідання Комісії від 31.07.2018. Тому Головою комісії з питань етики при Національному Інституті Раку Дєдковим А. Г. ініційоване позапланове засідання учасників етичної комісії на 14.08.2018».

Нагадаємо, 6 червня CBN повідомив, що онкохворого спецпризначенця з Кропивницького Віталія Драгана відмовилися лікувати у Національному інституті раку в столиці. «Потрапив до пані Губарєвої Ганни Олександрівни, кандидата медичних наук, яка спеціалізується саме на такому лікуванні, що мені потрібно. Зустріла вона мене “тепло”, аж у жар кинуло від слів: “Нікакіх тєбє льгот, потому что ти братскій народ убівал…”», – розповів Віталій.

Пізніше свої слова лікарка фактично підтвердила у розмові з кореспондентом CBN.

7 червня стало відомо, що Національний інститут раку готовий забезпечити Віталія всім необхідним. «Наразі у мобільному режимі провідні онкологи НІ аналізують історію хвороби пацієнта, щоб надати свої рекомендації щодо його подальшого лікування», – йшлося в офіційному повідомленні установи.

Стосовно Ганни Губарєвої почали службове розслідування, за результатами якого її звільнили. Однак вчора, 13 серпня, стало відомо, що її поновили на роботі.