Під Кропивницьким екс-кандидат від «Батьківщини» і юрист воюють з АТОшниками

Перегляди: 1817

Сьогодні, 16 серпня, відбулося засідання сесії Соколівської селищної ради, на якому мали розглянути остаточне питання реєстрації земельних ділянок для ведення сільськогосподарського господарства.

Про це повідомляє кореспондент CBN, який був на сесійному засіданні.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

АТОшники вже третій рік намагаються отримати ці ділянки у власність, а місцевий кар'єр заважає цьому різними засобами. Поки тривають суди (в яких Закон стає на бік АТОшників), земля оброблялася невідомо ким без сплати податків.

Лишилося офіційно визнати право демобілізованих бійців простим голосуванням депутатів селищної ради. Земельна комісія сільради підтримала їхні права. Маючи на руках кадастрові номери та рішення судів, навесні 2018 року АТОшники попросили місцевого фермера засіяти свою землю, сподіваючись на швидке вирішення свого питання.

Однак після початку сесії представники кар'єру повідомили, що вчора, 15 серпня, Кіровський районний суд у Кропивницькому арештував цю землю у зв'язку із кримінальним провадженням щодо незаконної її обробки. Водночас Верховний Суд України нещодавно виніс рішення у схожій справі, де визнав такі дії незначним адміністративним порушенням, але дозволив продовжувати користування землею.

АТОшники оскаржуватимуть рішення Кіровського райсуду в апеляційній інстанції.

ВАТ «Кіровоградський кар’єр», кінцевими власниками якого станом на 10 серпня 2018 року є кропивничани Вадим Карпов та Олександр Крившенко, наразі перебуває у стані припинення своєї діяльності.

Олександр Крившенко - колишній кандидат у депутати міськради обласного центру від «Батьківщини». Саме його називають ініціатором протестів проти розширення вулиці Тютюшкіна в Кропивницькому.

Вадим Карпов - підприємець та юрист.