У Кропивницькому затримали хакера, який грабував криптовалютні біржі

Перегляди: 1049

Криптовалюта – цифрова валюта, захищена за допомогою криптографічних технологій. Фізичного аналогу в цих грошових одиниць немає, вони існують лише у віртуальному просторі.

Найпоширенішим способом видобутку криптовалюти вважається майнінг (від mining – добувати). Майнінг – це вирішення криптографічних завдань різної складності з використанням потужностей обладнання.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Департамент кіберполіції Національної поліції України викрив хакера, який спустошував рахунки учасників криптовалютних бірж.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Департаменту у Facebook.

23-річного молодик розробив та поширював шкідливе програмне забезпечення. Програма дозволяла її власнику отримувати несанкціонований доступ до захищених системами логічного захисту Інтернет-ресурсів.

Поліцейські провели санкціонований обшук за місцем проживання хакера в Кропивницькому. Вони вилучили комп’ютерну техніку, мобільний телефон та флеш-накопичувачі, направивши все це на експертизу.

Триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 361 (незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж) КК України. Після отримання результатів експертиз встановлять кількість потерпілих від дій зловмисника, а також вирішиться питання щодо оголошення правопорушнику підозри. Йому загрожує до шести років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.