Сім’я, яка виховувала хлопчика, ошпареного окропом у Кропивницькому, вимагає повернути дитину та скаржиться на тиск

Перегляди: 1116

Сім’я Кабанюків з села Оситняжка Кіровоградського району, яка виховувала хлопчика, якого вихователька обласного будинку дитини ошпарила окропом, вимагає повернути дитину та скаржиться на тиск.

«Це вже сьомий суд, тому що весь час відкладається – слухання жодного не було, тягнуть резину, не можемо зрозуміти, чому її тягнуть. Дитина – це ж не річ, ми то можемо чекати, а скільки чекатиме він?! Зараз знову повернули його в будинок дитини після оцієї травми, після всього, що він пережив. Я вважаю, що це – знущання над нами і над хлопчиком», - сказала у коментарі кореспонденту CBN Ольга Кабанюк.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Подружжя звернулося в усі можливі інстанції, щоб передивилися рішення, згідно з яким дитину до вироку суду вилучили із сім’ї, але поки – жодного результату.

«Доказів, що ми його купили, немає жодних. Служби висувають вимогу, що ми повинні були зібрати пакет документів на усиновлення чи опіку, але на якій підставі, якщо мама офіційно від дитини не відмовлялася і записана відповідним чином у свідоцтві про народження дитини, - говорить Ольга Кабанюк. - Також вона записала у свідоцтві про народження батьком мого чоловіка, а що між ними було чи не було – наша особиста справа».

Чоловік з дружиною постійно відвідують дитину. Рідна мама до хлопчика не приходить. Фізично малюк почувається добре.

«Після лікарні його помістили в адаптаційне відділення на 20 днів. Потім переведуть у групу. Питання лише в яку, адже виховательку, яка його травмувала, так і не звільнили, за нашої інформацією, в неї гарні зв’язки», - додала жінка.

Ольга Кабанюк стверджує, що до них приїжджали невідомі, які погрожували, що у випадку, якщо Ольга з чоловіком не заберуть заяву з поліції, яку написали через дії виховательки, в них будуть проблеми. Крім того, жінка повідомила, що правоохоронці погрожують скласти протокол і посадити подружжя під повний домашній арешт (зараз йдеться про домашній арешт у нічний час).

Нагадаємо, в обласному будинку дитини няня, умиваючи маленького хлопчика, обварила його кип’ятком. Дитину вилучили з сім’ї жителів села Оситняжка Кіровоградського району в рамках кримінального провадження. Подружжю інкримінують торгівлю людьми щодо малолітнього. Наразі ця справа розглядається у районному суді.

ОДА ініціювала перевірку закладу, де стався прикрий інцидент. Вихователька написала заяву на звільнення. Правоохоронці розпочали провадження через травмування дитини.