На Кіровоградщині абонентам «Київстару» приходитимуть смс-ки про зниклих дітей

Перегляди: 3013

На Кіровоградщині стартує спільний проект поліції та мобільного оператора зв’язку щодо пошуку зниклих дітей.

Як повідомили CBN у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області, про це сьогодні, 30 серпня, розповіли тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника ГУНП в області Олексій Ніколаєв, начальник відділу ювенальної превенції обласної поліції Сергій Бочарніков і представник компанії «Київстар» Володимир Буга під час презентації проекту «Пошук дітей».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Олексій Ніколаєв наголосив, що допомога небайдужих громадян дуже важлива у пошуку зниклих дітей, а нині – завдяки долученню оператора мобільного зв’язку - значно пришвидшиться обмін інформацією.

«Як ви розумієте, цей напрямок роботи для нас дуже актуальний, - зазначив він. - Із початку року до поліції області надійшло 219 повідомлень про зникнення 230 дітей. Переважну більшість із них (222 дитини) поліцейські розшукали протягом доби.

На сьогодні у розшуку лишається одна неповнолітня особа – 17-річна мешканка Знам’янського району Діана Хріненко, пошуки якої проводимо з 24 серпня і дотепер, практично у цілодобовому режимі.

Із 31 серпня абоненти "Київстар" зможуть допомагати поліції Кіровоградщини у пошуках зниклих безвісти дітей. Ми вдячні компанії за співпрацю та сподіваємося на ефективний результат».

Представник ПрАТ «Київстар» ознайомив присутніх з роботою мобільного сервісу в рамках спільного соціального проекту.

«Після отримання від поліції повідомлення про зникнення неповнолітнього "Київстар" на основі отриманих додаткових параметрів про останні час та місце знаходження дитини формує перелік абонентів у зоні пошуку (від одного до трьох кілометрів) та надсилає їм протягом 15 - 20 хвилин текстові повідомлення. Вони містять короткий опис зниклої дитини та посилання на сторінку поліції у соціальній мережі, де розміщено фотографію дитини і додаткові відомості про неї та обставини зникнення», - розповів Володимир Буга.

Нагадаємо, пошуки 16-річної Діани Хріненко, яка не повернулася додому зі святкування Дня Незалежності в Суботцях Знам’янського району, досі тримають.

Вчора, 29 серпня, Діану почали шукати вже навіть з допомогою квадрокоптерів. Правоохоронці заявили, що не припинять пошуки, поки її не знайдуть.