Опалювальний сезон у Кропивницькому обіцяють розпочати вчасно

Перегляди: 1063

Опалювальний сезон 2018 - 2019 років у Кропивницькому обіцяють розпочати вчасно.

Про це під час сесії міськради сьогодні, 6 вересня, повідомив заступник директора ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» Анатолій Таран, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зношеність обладнання підприємства складає близько 70%. Найважливішим напрямком роботи на даному етапі є модернізація проблемних ділянок теплових мереж. Кількість абонентів - 19 тис 474. На сьогодні підприємство розрахувалося з НАК «Нафтогаз України» на рівні 82%. Номінації на газ отримає за умови повного розрахунку.

«Ми надали в оренду майновий комплекс, максимальні пільги в межах своїх повноважень, попереджаю, що ви маєте виконати всі невідкладні заходи щодо підготовки до опалювального сезону. У разі невиконання будемо впливати своєчасно, жорстко, - сказав міський голова Андрій Райкович. – Є багато проблем у стосунках з державою, але є спільна зона відповідальності, і є відповідальність кожного. Люди мають зимувати в теплі, інакше й бути не може».

У свою чергу депутат міськради Олександр Цертій висловив думку, що такі запевнення є передчасними, і весь процес необхідно суворо контролювати на кожному етапі.

Нагадаємо, впродовж минулого опалювального сезону ВАТ «Кіровоградгаз» кілька разів відключало котельні тепловиків від газопостачання нібито через борги та відсутність номінацій. Обвинувальний акт щодо одного з керівників «Кіровоградгазу» за ст. 356 – самоуправство, направили до суду.