У Кропивницькому триває акція з порятунку художнього салону (ФОТО)

Перегляди: 1575

Сьогодні, 6 вересня, в центрі Кропивницького зібрались художники та небайдужі громадяни, щоб висловити свій протест проти дій влади по відношенню до одного з культурних осередків Кропивницького.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мова йде про договір оренди між обласною спілкою художників України і владою міста.

Митці стурбовані тенденцією, яку вони спостерігають протягом останніх років. Договір оренди приміщення, спеціально спроектованого в цьому будинку 40 років тому, укладається не на п'ять, а лише на один рік. Щороку у вересні, отримавши листа про закінчення строку, художники побоюються, що залишаться без виставкового залу.

Річний договір оренди закінчується 23 вересня. Обласна спілка художників вже отримала від управління комунальної власності міськради листа, де вказано в тому числі і те, що власнику, тобто територіальній громаді, потрібне це приміщення.

Спілка направила листи на ім’я міського голови Андрія Райковича, секретаря міськради Андрія Табалова та начальника відповідного управління Олега Колюки.

CBN в управлінні комунальної власності міськради запевнили, що надали відповідь на запит.

«Строк договору оренди ще не закінчився. Він закінчується в кінці вересня. За законом надається ще місяць для продовження або не продовження договору. Ми попередили Художній салон за три місяці. Тому що є у керівництво міста якесь бачення. Буде воно здійснене чи ні, я не знаю», – зазначила начальник відділу орендних відносин та формування комунального майна управління Діана Фурман.

За її словами, це майно територіальної громади може бути використане якимось чином, але виставковий зал обов’язково буде, наприклад у новому Центрі надання адміністративних послуг – прозорому офісі, під який віддали будівлю кібернетичного коледжу.

Митці тим часом продовжують збирати підписи на свою підтримку.