Чи готові ви підтримати ініціативу залишити будівлю на Дворцовій у Кропивницькому музпеду?

Перегляди: 1064

«Україна-Центр»

Редакція «УЦ» задала депутатам Кіровоградської облради одне запитання: «Чи готові ви підтримати ініціативу педагогів і студентів факультету мистецтв педагогічного університету залишити за собою історичну будівлю на Дворцовій (музпед)?»

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Михайло Бевзенко, РПЛ:

- Музика не потребує перекладу, вона зрозуміла всім народам і поколінням. Музика реально може все. Навіть не віриться, що сьогодні її хочуть відібрати у нас, закривши кіровоградський музпед, точніше - перевести його в інший корпус, що рівноцінно закриттю. Моя позиція однозначна: цього допустити не можна. Я і наша фракція Радикальної партії Олега Ляшка докладемо всіх зусиль для того, щоб ця установа знаходилося там, де вона є! Щоб педуніверситет мав пільги з оренди (одна гривня за квадратний метр) будівлі музпеду і отримав фінансування на поліпшення матеріально-технічної бази.

Вадим Волканов, «Опоблок»:

- Звичайно, підтримаю і проголосую «за». Добре пам'ятаю, як зовсім молодим хлопцем я приїхав до Кіровограда і відправився в міський спорткомітет. А буквально поруч звучала музика з вікон музпеду. Музпед в центрі - це ще одна традиція нашого міста, яку ми так легко можемо втратити, а дуже не хотілося б.

Валерій Музичук, «Наш край»:

- Я знаю наш музпед. Розумію, що фінансово університету важко. Але ми, депутати, завжди по-людськи чинимо з організаціями, які опинилися в складних ситуаціях, йдемо їм назустріч. Чому не піти назустріч музикантам? Я завжди підтримував спорт і культуру. Ці два напрямки повинні розвиватися. Гімн України - це не тільки патріотизм, це ще й твір мистецтва, а значить, культура. Я підтримаю педагогів і студентів.

Сергій Хільченко, «Наш край»:

- Наша фракція однозначно за те, щоб музиканти залишилися в будівлі на Дворцовій, тому ми проголосуємо за зниження орендної плати, якщо таке питання буде винесено на сесію. Більш того, я готовий поговорити з колегами з інших фракцій і переконати їх підтримати проект рішення. В нашій фракції не сумнівайтеся, ми обов'язково проголосуємо.

Ірина Чемерис, «Самопоміч»:

- Однозначно я готова підтримати, але потрібно розглянути повністю це питання - чому підвищили орендну плату, якою вона була?.. Гарне приміщення, люди мистецтва повинні вчитися і працювати в хороших приміщеннях, це їх, напевно, надихає. Тому, звичайно, потрібно підтримати студентів, переглянути ці орендні ставки, принаймні, не збільшувати. Це ж наші діти, як ми можемо їх «виселити»?