У Новомиргородському районі будують сільську амбулаторію (ФОТО)

Перегляди: 900

У селі Панчевому Новомиргородського району за типовим проектом будують сільську лікарську амбулаторію.

За будівельним планом, площа нового об’єкту становитиме 340 квадратних метрів, матиме 22 кімнати, житло для лікаря і гараж для службового транспорту.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Роботи розпочали місяць тому, завершити їх планують до кінця листопада, передає кореспондент CBN.

Зараз будівельники укладають газоблоки, підводять комунікації. З наступного тижня приступлять до внутрішніх робіт. Будівля матиме один поверх.

Як зазначив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, з 18 запланованих амбулаторій на 14 вже почалося будівництво, яке знаходиться на різних етапах – хтось закладає фундамент, а хтось уже дійшов до даху. Перші амбулаторії відкриватимуться наприкінці жовтня.

«Будівництво амбулаторій в Україні – президентська ініціатива. Очільники областей відповідають за технологічну організацію виконання проекту, який профінансувала держава. Для нашої області – це важливий проект, і ми активно працюємо над його реалізацією, адже маємо завдання до кінця року збудувати всі 18 амбулаторій», – наголосив Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, будівництво фінансуватиметься у 2018 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. 10% мають надати місцеві бюджети.

У середньому на кожну амбулаторію виділять 5,5 мільйона гривень.