Збирачам чужого врожаю з Петрівського району загрожує від семи до 12 років

Перегляди: 1336

За зверненням агрофірми «П’ятихатська», на території якої вчора стався конфлікт, правоохоронці розпочали кримінальне провадження щодо замаху на злочин за ознаками ст. 185 ч 5 «Крадіжка в особливо великих розмірах, вчинена організованою групою», за що передбачена відповідальність від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомив начальник ГУ НП в Кіровоградській області Роман Козьяков сьогодні, 20 вересня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«До правоохоронних органів надійшла інформація про те, що на території Петрівського району знаходяться люди, які вчиняють протиправні дії. На думку заявника – рейдерське захоплення, – поінформував Козьяков. –Працівники поліції виїхали на вказану місцевість, де вживали заходів щодо забезпечення правопорядку та недопущення протиправних дій. Паралельно було зрозуміло, що з’ясовують інформацію щодо причини перебування представники однієї зі сторін, які знаходились на території полів. В ході спілкування виникло протистояння, при якому працівники поліції переконливо вимагали дотримання правопорядку. Після цього деякі невідомі на автомобілях намагалися зникнути з місця події таким чином, що створили загрозу для працівників поліції. Тому співробітники поліції вимушені були реагувати шляхом застосування вогнепальної зброї – стріляли винятково по колесах автівок».

З цього приводу порушено кримінальне провадження за ст. 345 ч. 2 «Загроза або насилля щодо працівників правоохоронного органу», в рамках якого триває оцінка вказаних дій. Також порушено кримінальне провадження за зверненням представників агрофірми – замах на злочин за ознаками ст. 185 ч. 5 «Крадіжка в особливо великих розмірах, вчинена організованою групою», за що передбачена відповідальність від семи до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«На територію вказані особи (їх було близько 50 чоловік) заїхали з наявною документацією, яку показував і намагався представити їхній адвокат, – повідомив Козьяков. – Це був договір - майнова угода щодо повернення боргу. Представники агрофірми надали документи, згідно з якими здійснюють господарську діяльність на вказаному полі. Особи прибули з чотирма комбайнами і двома КАМАЗами, іншою технікою. Майже на всіх комбайнах були зняті номери, що свідчить про їхні наміри».

За словами начальника поліції техніка, яка працювала на полі, була не місцевою, а з інших регіонів нашої держави. Особи, які там перебували, також з різних областей, але були консолідовані.

«Документація їхня піддалася сумнівам працівниками господарства, яке займається безпосередньо обробітком поля, бо інформація в документах не відповідала дійсності та навіть не відповідала місцевості, на якій вони намагалися зібрати урожай. Угода буде надана оцінці її дійсності», – зазначив Козьяков.

Техніку, яка була на полі, вилучили, працівники слідчого управління головного управління, а також Петрівського райвідділку поліції займаються підготовкою відповідної документації, клопотань щодо накладення арешту.

Осіб, які перебували на полі, затримали за ознаками статті 208 Кримінально-процесуального кодексу. З ними проводяться слідчі дії. Всього затримано 27 осіб.

Також порушили кримінальне провадження за ознаками ст. 296 ч 4 «Хуліганство», яке вчинили на сусідньому полі відносно працівників агрофірми. На теперішній час розслідування також триває.

Завдяки своєчасності реагування нападникам вдалося зібрати урожай на площі 25 гектарів, але вивезти збіжжя вони не встигли. Охорона підприємства і працівники поліції заблокували виїзд.

Нагадаємо, на території Йосипівської сільської ради Петрівського району вчора, 19 вересня, виник конфлікт між двома суб’єктами господарювання. На ситуацію оперативно відреагували працівники Петрівського відділення поліції, яких викликав власник поля.

Керівник ТОВ «Агрофірма П’ятихатська» (Петрівський район) Олександр Поворознюк заявив, що його врожай намагалися відібрати з допомогою бійців батальйону «Дніпро-1».