У Кропивницькому дітей та молодь запрошують до гуртка залізничного моделювання

Перегляди: 969

Минулого року на базі кропивницької Станції юних техніків створили гурток залізничного моделювання. Таких гуртків в усій Україні лише два - у Києві і Кропивницькому. Їх «батьками» стали киянин Олександр Андрєєв та кропивничанин Володимир Цись, які розробили відповідну програму.

Як розповів CBN керівник гуртка, залізничне моделювання включає виготовлення масштабних залізничних моделей і вокзалів, залізничних шляхів, семафорів, відтворення у мініатюрі історичних станцій, створення моделей локомотивів і вагонів, а також навколишнього ландшафту - будинків, доріг, річок, озер, лісів, фігурок людей тощо.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Це необмежені можливості для створення мініатюр і діорам», - зазначив Цись.

Вихованці гуртка отримують знання з географії, будівництва, електроніки, будови машин, управління залізницею, історії тощо. Для виготовлення моделей використовують природні матеріали.

Нагадаємо, у День міста у Кропивницький завітав Президент. Він зацікавився моделями, які створили гуртківці. Порошенко пообіцяв привезти у місто японського посла, який теж захоплюється залізничним моделюванням.

В СЮТі вважають, що після апробації та затвердження в міністерстві освіти, програмою зможуть скористатися позашкільні заклади усієї України.

СЮТ запрошує долучатися до роботи гуртка дівчат і хлопців, які цікавляться моделюванням.