Депутата з Кіровоградщини, у якого син ледь не вмер з голоду, лишили під домашнім арештом

Перегляди: 2004

Апеляційний суд Кіровоградської області відмовився скасовувати рішення Новоукраїнського районного суду про застосування до депутата Новоукраїнської райради Олександра Мольченка запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це з зали суду повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У суді, зокрема, заявили: «Досудове розслідування встановило, що підозрюваний не піклувався про здоров’я та фізичний розвиток свого трирічного сина, якого було обмежено в харчуванні, штучно створено для нього незадовільні побутові умов та не вживались заходи щодо його лікування. Вказане спричинило тяжкі наслідки здоров’ю дитини».

У ході апеляційного перегляду Мольченко відмовився від захисника, заявив про спроможність захищати власні права самостійно, просив скасувати ухвалу суду першої інстанції про домашній арешт.

Апеляційний суд залишив рішення Новоукраїнського районного суду в силі. Під домашнім арештом Мольченко перебуватиме на час досудового розслідування.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, з сім’ї Олександра та Наталії Мольченків вилучили всіх дітей – першого з вагою сім кілограмів замість 16 орган опіки забрав чотирирічного Владислава, а за кілька тижнів – його сестричок – Єву, Юлю і Сашу. Всі діти мали дефіцит ваги.

11 вересня Новоукраїнський районний суд обрав Мольченку запобіжний захід – два місяці цілодобового домашнього арешту.

CBN повідомляв, що Олександр Мольченко регулярно порушує умови перебування під домашнім арештом.

26 вересня до редакції CBN зателефонував невідомий, який назвався адвокатом Мольченка та порадив не писати про його підзахисного.