На Кіровоградщині у депутата забрали замореного голодом малюка: суцільний жах і морок

Перегляди: 3782

Депутат Новоукраїнської районної ради Олександр Мольченко за написанням «державницьких» текстів забув про власного сина.

Історія, про яку першою повідали колеги з «Кіровоградської правди», шокувала. Хоча ні, «шокувала» - це зовсім не те слово.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Судіть самі.

Наприкінці минулого тижня в Новоукраїнці працівники служби у справах дітей спробували зайти в будинок, де, як сповістили їх, було не все гаразд з чотирирічним хлопчиком. Хазяїн не пустив. Викликали поліцію - марно. Пройти до помешкання вдалося лише після одержання санкції суду.

Цитата зі статті: «Ми застали дитину у ліжечку з голови до п’ят вимащену власними фекаліями, – розповідають "КП" очевидці. – Він був настільки худюсінький, що серце просто розривалося. Коли їхали до лікарні, хлопчик постійно просив хлібчика і водички. Медики, подіставали тормозки. А в лікарні, як у руках медсестри побачив каструлю, почав кричати… Уявіть собі, наскільки він був голодний. Дівчатка-сестрички – молодці, поприносили хто каші, хто молочка…»

І фото (якщо у вас слабкі нерви - не дивіться).

Чотирирічного хлопчика, який важив сім кілограмів замість 16 - норми для свого віку, забрали до лікарні. Нині він набрав там майже кілограм і вже починає ставати на ноги. При цьому дуже відстає у розвитку від однолітків, а як їжу розуміє лише хліб і воду. Що робити з гречаною кашею з молоком, наприклад, Владик не знає.

Тим часом події розгорталися далі. З’ясувалося, що батько хлопчика - депутат Новоукраїнської районної ради Олександр Мольченко. Він пройшов туди за квотою Радикальної партії. В обласній організації РПЛ заявили, що докладуть максимум зусиль, аби позбавити Мольченка мандату, а нардеп від цієї політсили Дмитро Лінько назвав його психічно хворим.

Сам Мольченко спочатку спробував виправдатись, розмістивши на своїй сторінці у Facebook два пости. Потім - чи хтось порадив, чи сам так вирішив - прибрав. Але у журналістів є шкідлива для всіляких нехороших людей звичка робити скрін-шоти, тому наводимо обидва дописи повністю зі збереженням орфографії й пунктуації.

Номер один. «Вчора, 09.08.2018 року, особи, що називалися працівниками Новоукраїнської міської ради за участі заступника голови, без рішення суду, без рішення своєї фейкової ради увійшли на приватизовану територію мого домоволодіння, намагалися виламати двері в будинку, “барабанили” по вікнах, вимкнули самовільно електропостачання, про що було зроблено заяву про злочин – (втручання в особисте життя та проникнення до чужого домоволодіння) до поліції. Відомості про злочин вчинений посадовими особами в ЄРД не внесено. Сьогодні дійство продовжилося за участі “керівника поліції” матвійчук та інших “посадових” осіб міста Новоукраїнка Кіровоградської області. Наразі дитина знаходиться в лікарні під наглядом лікарів. Мені та дружині невідомо хто, не відомо з яких підстав, без рішення суду заборонено бачити нашу дитину. Інші троє дітей дома. Стан дітей наляканий. Наразі ремонтую вхідні двері в будинок, які виламали “працівники поліції”. Дітей вивожу як найдалі. Сім’я має бути в безпеці. Та починаємо давити скотів. Усім друзям дякую за підтримку та допомогу. Цим питанням зайнялася спілка адвокатів міста Харків та інші знайомі правозахисники України. Пора знімати “царків” з небес. Усім гарного вечора. Олександр».

Номер два (коротко, але як гучно!): «По відношенню до мене чиниться політична розправа. Олександр Мольченко Офіційна Сторінка».

У коментарі «КП» Мольченко теж спробував зробити з себе білого й пухнастого: «(…)Те, що дитина в такому стані була, дійсно є проблема, і ми не спростовуємо її. Дійсно, в частині ми винні, в тому, що дитина саме в такому стані. Ми дотягли вже дитину до такого стану, але що сталося з дитиною після того, як вона народилася, що сталося з дружиною після того, як вона народила дитину?… Жодний документ не підтвердив про те, що моя дружина хворіє на туберкульоз. На підставі цього вони тримали в лікарні, кололи якимись ліками…

(…)Дитина народилася абсолютно здорова. Без будь-яких вад, без будь-яких проблем, без будь-яких хвороб, без будь-яких там аномалій чи ще щось. Тобто, дитина не потребувала жодної медичної допомоги. (…)Дитина втрачає вагу, я вважаю, через наслідки того, що коли він народився, йому кололи якісь препарати. (…)Я вимагав, щоб звільнили цю медсестричку, яка незаконно тестувала якісь там медичні препарати на моїй дитині. Тобто, коли я прийшов, я помітив, як вона відразу почала ховати по кишенях шприци, коробки і все інше… Розумієте, я вважаю, що це сто відсотків наслідки того, що цю дитинку при народженні кололи, випробовували якісь медикаменти. Зараз це ідуть наслідки цього…

(…) Дитина дійсно хвора. Не тому, що вона там чи недоїдала чи недосипала. Повірте, мені, будь ласка, дитина їсть дуже добре. У дитини дуже добрий апетит.

(…) Тому що дитина їсть постійно. Постійно дитина їсть. Дитина їсть набагато більше навіть, чим їдять всі інші діти. У нас діти їдять три-чотири рази на день. Владик же їсть постійно. Через кожні півгодини він щось та й просить. То йому хлібчика дай, то йому те дай… Тобто, дитина постійно просила. Він все підряд їв, але сам організм не сприймає їжу…»

Ще трохи про Facebook. На сторінці Мольченка є посилання на сайт «Майно тергромад Новоукраїнського району».

Депутата, як видно, турбували глобальні питання. Складно замислюватись про годування сина, коли на часі - підготовка важливого для всіх без винятку жителів Новоукраїнки, великих і малих, документу - «Договору територіальної громади міста Новоукраїнка».

Відсканувати рішення міськради щодо нерухомого та рухомого майна - теж діло не п’яти хвилин.

За державницькими справами світу білого не видно. І не лише за державницькими. Олександр Мольченко судився і судиться з усіма, хто трапляється на шляху. Ну от, скажімо, подав позов на медиків, які просили 40 гривень добровільних внесків. Суддя заявив самовідвід. Тепер правдолюб позивається вже до нього.

А що ж мама Владика? Про Наталію Мольченко інформації обмаль. Джерела повідомили «КП», що нібито у 2006 році жінку суд позбавив батьківських прав на трьох дітей. Найстаршому синові нині має бути 19 років. Уперше мамою Наталія стала в 16.

Поліція почала кримінальне провадження за статтею за ст. 166 Кримінального кодексу (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування). Максимальна санкція - позбавлення волі на строк до п’яти років. Подружжя також можуть позбавити батьківських прав.

Олександр Мольченко станом на 17 серпня з Новоукраїнки виїхав до своєї тещі в Рівне того ж району. (Як бабуся замученого голодом онука змогла впустити зятя в хату - інше питання.)

З хлопчиком нині все нормально (якщо це слово доречне в такій ситуації). Він продовжує потроху набирати вагу та знаходиться під наглядом лікарів. Батьки його не провідують...

Андрій Лисенко, CBN