Область виділить 5 мільйонів на погашення боргу «Дніпро – Кіровоград»

Перегляди: 1606

З обласного бюджету передбачили фінансову підтримку ОКВП «Дніпро – Кіровоград» в сумі 5 мільйонів гривень, яку спрямують на погашення боргів за електроенергію.

Про це повідомила начальник головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Довжук під час колегії в ОДА щодо стану готовності об’єктів житлового фонду, котелень, інженерних мереж до опалювального сезону сьогодні, 2 жовтня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За інформацією ПАТ «Кіровоградобленерго», заборгованість підприємства «Дніпро – Кіровоград» за спожиту електроенергію складає 30,5 мільйона гривень за 8 місяців поточного року. Загальний рівень проплати підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства за цей період – 91,7%, в тому числі підприємств теплокомуненерго – 113,4 відсотка, житлово-екплуатаційних – 99,6 відсотка.

Підприємства водопровідно-каналізаційного господарства за січень-серпень спожили електроенергії на суму 72,9 мільйона гривен. Сплачено – 55,9 мільйона або 76,8 відсотка.

Загалом під час підготовки до роботи в осінньо-зимовий період виконали практично весь запланований комплекс робіт: замінили 4,7 км водопровідних і 1,1 км каналізаційних (100%) мереж, підготували 47 водопровідних і 52 каналізаційних насосних станцій, 5 водопровідних очисних споруд (100%) та 5 поверхневих комунальних водозаборів (100%).

Нагадаємо, на Кіровоградщині теплогенеруючі підприємства заборгували «Нафтогазу» майже 500 мільйонів гривень.