Жителі Кіровоградщини не хочуть вчитися на токарів і офіціантів

Перегляди: 3130

Професійно-технічні училища та коледжі 1 та 2 рівня акредитації на 90% виконали план регіонального замовлення на 2018 рік на підготовку кваліфікованих робітників.

Про це йшла мова на під час засідання регіональної ради з професійно-технічної освіти під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка вчора, 11 жовтня, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Популярністю серед абітурієнтів традиційно користуються галузі сільського господарства та громадського харчування.

Не знайшлося охочих здобути професії формувальника ковбасних виробів у Регіональному центрі профосвіти ім. Єгорова, офіціанта в ПТУ № 40 у Новгородці та токаря в Олександрійському професійному ліцеї. Фахівці пояснюють це тим, що заклади вперше здійснювали набір за цими спеціальностями.

ПТУ № 36 смт Новгородка та деякі інші заклади перестали проводити набір за професією «оператор комп’ютерного набору», яка вже вважається застарілою.

Найбільш проблемним залишається набір на професії будівельної галузі. Зазначимо, що за даними обласного управління ДФС, будівельники на Кіровоградщині мають середню заробітну плату 4817 грн, в той час як по Україні 7414 гривень.

Нагадаємо, роботодавці області пропонують створити при ПТУ наглядові ради.