Антикорупційна прокуратура затримала сина нардепа з Кропивницького

Перегляди: 2874

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) затримала сина чинного народного депутата у справі про розкрадання коштів з державного банку.

Про це йдеться на офіційній сторінці САП у Facebook, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Досудовим слідством встановлено, що протягом вересня 2013-го – січня 2014 років бенефіціарні власники групи "Креатив", діючи за попередньою змовою зі службовими особами ПрАТ "Креатив", службовими особами АТ "Ощадбанк", ТОВ "ЗМЖ", працівниками ПАТ "Креатив Груп" і ТОВ "Кредитне Брокерське Агентство", заволоділи грошовими коштами, отриманими ПрАТ "Креатив" в АТ "Ощадбанк" за договором кредитної лінії в сумі 20 млн дол. США, що на момент вчинення злочину складало 160 млн грн.», - сказано у повідомленні.

Ці кошти підозрювані привласнили. САП нині затримала 10 осіб та повідомила їм про підозру в розкраданні коштів.

«Затримано та повідомлено про підозру й сина чинного народного депутата, який разом з іншими бенефіціарними власниками групи "Креатив" (на той час) набув корпоративні права ПАТ "Чорноморгідрозалізобетон", придбані за рахунок коштів банку. Їм інкриміновано дії, передбачені ч. 5 ст. 191 (окремим як пособництво у вчиненні вказаного злочину), ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України», - зазначили також у САП.

Нагадаємо, йдеться про народного депутата з Кропивницького Станіслава Березкіна та його сина Максима Березкіна.