Кропивничани повинні більше залучатись до розвитку міста - німецький експерт

Перегляди: 2933

Жителі міст повинні бути активно залученими до участі в концептах їхнього розвитку.

Про це заявив співрозробник настанов ЄС щодо програми сталої міської мобільності Зіґфрід Руппрехт під час шостої Української академії інтегрованого розвитку міст «Стала мобільність як складова частина інтегрованого планування розвитку міста», яка розпочалась в обласному центрі сьогодні, 25 жовтня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Сьогодні ми в Німеччині залучаємо до участі в тих проектах з розвитку міст звичайних громадян, - зазначив Руппрехт. - На сьогодні щастя, якщо це 5 - 10 відсотків населення, але ми б хотіли залучити до 30 відсотків. Для цього потрібно налагодити гарний публічний діалог між людьми та місцевою владою. Крім того, муніципалітету потрібно постійно підвищувати кваліфікацію персоналу, тому що якісні управлінці та якісний персонал зможе ефективно збирати дані, аналізувати їх, але головне - об'єднатися: політична підтримка, місцева громада та хороша локальна команда, яка зможе вивести на комплексний результат».

Експерт зауважив, що мобільність міста - це не лише розвиток громадського транспорту, а комфорт та сприйняття пересування в цілому. В місті повинно бути однаково комфортно і пішоходам, і велосипедистам, і автомобілістам.

«Зранку мене цікавить, звичайно, як найшвидше дістатися на роботу, але ввечері я вже можу не поспішати - затриматися для покупок, прогулятися з дітьми. Я хочу відпустити дитину покататися на велосипеді і не переживати за її безпеку, безпека - це надважливо, - наголосив Руппрехт. - Саме для цього повинне бути загальне сприйняття вулиць, розвинена альтернатива для не моторних видів пересування. Загальна інфраструктура повинна об'єднувати, а не навпаки».

Нагадаємо, в Кропивницькому триває шоста Українська академія інтегрованого розвитку міст «Стала мобільність як складова частина інтегрованого планування розвитку міста».