Активісти звернулися до нардепів з Кропивницького з «незручними» запитаннями

Перегляди: 1753

Члени громадської організації «ДОЗОР+», яка, зокрема, має на меті аналізувати політичні партії та окремих політичних діячів, звернулися до нардепів з Кропивницького з низкою «незручних» запитань.

Про це вони повідомили під час прес-конференції у прес-центрі CBN сьогодні, 29 жовтня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«На території нашого регіону є найбільш згадувані персони. Обирати таких людей найлегше, оскільки, хто найбільше провадить свою діяльність, про того й найбільше говорять. Це народні депутати Костянтин Яриніч та Олександр Горбунов», - прокоментувала експерт організації Євгенії Ткаченко.

Відповіді активісти чекатимуть у термін, встановлений законом, а саме один місяць. По проходженні цього терміну вони розкажуть про результати.

У Костянтина Яриніча активісти поцікавилися, чи правда, що всі аптеки, що знаходяться на території онкодиспансера, належать йому особисто або членам його родини; чи є його доля у приватній клініці «Український Центр Томотерапії».

«Третє запитання – це факт, який піднявся в інформаційному просторі після оприлюднення податкових декларацій, а саме те, що нібито в Костянтина Яриніча 10 власних квартир, з яких він заробляє кошти шляхом здачі в оренду», - додала Євгенія.

«Другим фігурантом нашого проекту є нардеп Олександр Горубунов. Розпочали ми з "Мистецького фестивалю-2018". Найбільше нас зацікавило питання кошторису фестивалю, ми не змогли знайти повної інформації у відкритих джерелах, куди ж пішли кошти платників податків, - зауважив засновник організації Максим Несвітайлов. - Друге запитання нашого звернення стосується об’єктів власності педагогічного університету, а саме п’ятиповерхового корпусу та стадіону, який знаходиться біля факультету фізичного виховання. В інформаційному полі побутує думка, а також в окремих газетах, які виходять без жодних розпізнавальних знаків, що роботи тут проводяться нібито за рахунок Горбунова. Хочемо роз’яснити цю ситуацію».

Третє звернення до Горбунова стосується його податкової декларації.

«Воно стосується поданих Національною агенцією запобігання корупції протоколів до суду з приводу адмінправопорушень паном Горбуновим, що стосується його податкової декларації. Інформацію щодо перебігу судових засідань у відкритих джерелах ми теж не знайшли», - додав активіст.

Нагадаємо, сьогодні, 29 жовтня, у прес-центрі CBN презентували нову громадську організацію «ДОЗОР+».

Організацію створили з метою підвищення політичної культури громадян, неупередженого висвітлення політичних та соціологічних фактів для населення Кіровоградської області, створення сприятливого та прозорого соціополітичного простору регіону.