У медуніверситеті в Кропивницькому заявили, що студенти-іноземці не платять за навчання

Перегляди: 1683

Перший проректор Донецького національного медичного університету Ігор Хрипаченко зустрівся з іноземними студентами, сьогодні, 14 листопада.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Хрипаченко заявив, що під час аудиту, який проводиться на факультеті, виявили низку порушень: «У результаті навіть одного дня аудиту було встановлено багато порушень, які проводили співробітники міжнародного медичного факультету. Виявлені порушення міграційного законодавства, і, по суті, жоден з вас не має права зараз знаходитися легально в Україні».

Також він зазначив, що жоден іноземний студент-медик, що навчається у Кропивницькому, не оплатив повністю навчання за поточний семестр. А відтак, за умовами договору, університет може відрахувати їх.

Натомість студенти сказали, що проплату вони здійснили через своїх контрагентів (посередники між закладом і студентом). На підтвердження показали квитанції.

Ігор Хрипаченко порадив їм звертатися до правоохоронних органів, так як, за його словами, контрагенти їх обдурили і перерахували кошти на рахунок університету частково.

Нагадаємо, вчора, 13 листопада, студенти медуніверситету в Кропивницькому висловили незадоволення умовами навчання. Вони вимагали, щоб університет надав їм матеріальну базу для опанування теоретичних знань на практиці.