У Кропивницькому відзначили День Гідності та Свободи (ФОТО)

Перегляди: 1234

Сьогодні, 21 листопада, на площі Героїв Майдану у Кропивницькому відбулися заходи з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи, передає кореспондент CBN.

На площі зібралися представники обласної й міської влади, установ і організацій, студенти, школярі, військові, небайдужі містяни.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Присутні поклали квіти до пам'ятної дошки Герою України Віктору Чміленку, до пам'ятного знаку зі світлинами Героїв Небесної Сотні та згадали загиблих борців за незалежність України.

«Багато хто сумнівається, чи варто було виходити на майдани, чи варто було починати протест з огляду на ті події, які відбувалися потім, оскільки ми маємо жертви, ми маємо призов, ми не задоволені нашим керівництвом і тим, що відбувалося вже потім… Але мені як батькові трьох дітей, як громадянинові нашої країни досі не соромно ні за Помаранчевий майдан, ні за Революцію Гідності. Я гордий з того, що брав участь в подіях, які стали віхами української історії. Ми вийшли і показали, що маємо право бути представниками своєї спільноти, ми гідні мати власну державу, - сказав учасник Революції Гідності Роман Бойко. – Ми втратили на сході немало захисників, але ці жертви, вважаю, були не марними. Ми здобули гідність і світове визнання. І, якщо щось не склалося, кожен має шукати причину в собі і запитати себе, що він має зробити, аби виправдати сподівання Небесної Сотні».

Нагадаємо, у Кропивницькому громадські активісти та представники влади згадали події Революції Гідності.