Проректор медвишу в Кропивницькому заявив про перешкоджання проведенню аудиту

Перегляди: 1579

Внутрішній аудит у Донецькому національному медичному університеті у Кропивницькому триватиме ще два тижні.

Про це на прес-конференції в CBN сьогодні, 23 листопада, розповів перший проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Хрипаченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Внутрішній аудит розпочався у квітні з приходом нового керівництва університету.

«З початку був проведений фінансовий аудит, зовнішній аудит бухгалтерської служби, а десь з травня почався плановий аудит всіх підрозділів університету і, власне, всіх видів діяльності», - розповів Ігор Хрипаченко.

Він зазначив, що це не забаганка керівництва, а планові заходи МОЗ України. Причому вже 15 жовтня заклад «повинен був надати перші звіти». Та оскільки університет є «вузом-переселенцем, оскільки є деякі проблеми щодо кадрового забезпечення внутрішнього аудиту», строки проґавили.

«Але ми планово виконуємо цю роботу, - запевнив перший проректор. - Зараз активна фаза аудиту завершується. Ще десь близько двох тижнів залишається для того, аби зробити остаточні висновки».

Ігор Хрипаченко наголосив, що після початку перевірки, керівництво зіштовхнулося з певними проблемами, які свідчать про те, що «проведенню цього аудиту активно перешкоджають».

«Це появляється у тому, що нас зустріли не співробітники, які хочуть працювати, а телевізійні камери і репортери, які ставили питання щодо нібито протестів, які існують серед студентської молоді», - зазначив він.

Вже зараз аудитори мають результати, «які свідчать про те, що на території Кропивницького серед працівників є недобросовісні, які у згоді з фірмою-контрактером проводили речі, які не можна суміщати з освітньою діяльністю».

Факти виявили, задокументували і «наразі передали до правоохоронних органів». Правову оцінку як перевірці, так і подіям, які відбувалися навколо, нададуть правоохоронні органи.

Олександр Мухін, який донедавна займав посаду декана міжнародного медичного факультету у Кропивницькому, у коментарі CBN зазначив, що серед аудиторів не було представників МОЗу та Міністерства освіти, як це повинно бути у відповідності до законодавства.

«Вони змінили кількісний склад аудиту і ввели в нього Сергія Нестерова і якогось Доніцина», - розповів він.

Нагадаємо, студенти-іноземці пред’являють претензії щодо рівня освіти у Донецькому медуніверситеті в Кропивницькому, та їм говорять, що вони не оплатили повністю навчання за поточний семестр.