У Кропивницькому суд над подружжям, яке виховувало ошпареного вихователькою хлопчика, вдруге перенесли

Перегляди: 941

Вчора, 26 листопада, у Кіровоградському районному суді мало відбутися чергове судове засідання над подружжям Ольги та Олександра Кабанюків – жителів Оситняжки, які виховували хлопчика, якого в обласному будинку дитини ошпарили кип’ятком.

На лаві підсудних також і рідна мама хлопчика Анастасія, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Всіх трьох обвинувачують у незаконній угоді, в результаті якої малолітню дитину біологічна матір передала подружжю.

Однак через неявку прокурора засідання вдруге не відбулося.

«Вже вдруге не з’являється прокурор на судове засідання, у зв’язку із чим не відбувається суд. Захисники сказали, щоб судом було відреаговано, оскільки неявка прокурора вже набуває явища систематичного і якось вплинули на те, щоб він з’являвся. Має суд лист відповідний підготувати на прокуратуру, щоб забезпечити явку прокурора, - прокоментувала адвокат подружжя Марина Гуцул. – Переноситься і переноситься суд, ми тільки зачитали обвинувальний акт і на цьому стоїмо, ми не можемо докази дослідити без його участі».

Наступне судове засідання відбудеться вже у грудні.

Тим часом хлопчик продовжує знаходитись в обласному будинку дитини, подружжя його відвідує.

За словами Ольги Кабанюк, праву відносно працівниці закладу, через яку хлопчик ошпарився окропом, так до суду й не дійшла.

Нагадаємо, подружжю з Кіровоградського району через незаконну угоду щодо дитини загрожує до 15 років тюрми. Хлопчика вилучили з сім’ї і передали в обласний будинок дитини. Працівниця соцзакладу, умиваючи хлопчика, обварила його кип’ятком. Після перевірки жінку звільнили.