У Кропивницькому поклали квіти до пам'ятника Жертвам Чорнобиля (ФОТО)

Перегляди: 1560

У Кропивницькому сьогодні, 14 грудня, вшанували подвиг героїв, що 32 тому зупинили катастрофу - побудували саркофаг над четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, передає кореспондент CBN.

Біля пам'ятника Жертвам Чорнобиля зібрались ті, хто брав участь у ліквідації наслідків вибуху, що стався 26 квітня 1986 року. Тоді «Укриття» побудували за сім місяців 90 тисяч людей.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У покладанні взяли участь вдови ліквідаторів, керівництво області та міста, кропивничани.

«Надзвичайні слова вдячності хочеться сказати ліквідаторам, нашим героям, людям, які в далекому 1986 році врятували Україну і світ від ядерної чуми. Те, що тоді було зроблено - фактично за 206 днів був збудований захисний саркофаг, який 30 років прослужив захистом для всієї України. Ми побудували сучасний саркофаг, який надійно захищає як Україну, так і Європу від атомної чуми. Ще раз найщиріші слова вдячності нашим захисникам, рятівникам, усім тим, хто не шкодував свого здоров'я в ім'я України і в ім'я людей, які живуть у нашій державі», - сказав голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, більше 350 ліквідаторів І категорії отримали грошову допомогу від міськради.