На Кіровоградщині планують створити Національний парк «Чорноліський» (ФОТО)

Перегляди: 890

На території Кіровоградщини – у межах Знам’янського та Олександрівського районів – може з’явитися Національний природний парк «Чорноліський».

Про це повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів ОДА Олександр Ковтунов сьогодні, 17 грудня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Створенням парку займається Міністерство екології та природних ресурсів України,

«До облдержадміністрації надійшов лист щодо погодження клопотання Кропивницького відділу географічного товариства про створення Національного природного парку "Чорноліський". Вже провели низку нарад в обласній адміністрації, доручено департаменту створити робочу групу з цього питання. Але, враховуючи методичні рекомендації щодо розробки проектів створення зазначених природних об’єктів, повноваження перейшли до Міністерства екології України. Департамент передав Мінекології всі матеріали», – зазначив Олександр Ковтунов.

Нагадаємо, процес створення об’єкту найвищої категорії на Кіровоградщині триває майже 100 років. Вперше про цю ідею – об’єднати ліси Чорний, Нерубай, Чуту і Бірки в національний природничий об’єкт – заговорили у 20 роках минулого століття.