Житель Нового на «Москвичі» виїхав розчищати вулицi вiд снiгу (ФОТО)

Перегляди: 1419

У Кропивницькому 23-рiчний Ярослав Бiлiнський обладнав свого «Москвича 2140» снiгоочисною лопатою i виїхав на боротьбу з кучугурами.

«Я йшов додому з роботи. Дороги на селищi третiй день нiхто не чистив, тому було важкувато пробиратися. Я зайшов до зятя, порадився, i вирiшили, обладнати машину лопатою для чистки снiгу. Однiєю з мотивацiй була iсторiя про чоловiка, який на УАЗику розчищає дороги. Мої батьки живуть недалеко вiд нього. Бачу, вiн їздить. Думаю, а чим я гiрший, чому не можу так само зробити i допомогти цим собi, для родини зробити щось корисне i людям», – розповiв «КП» Ярослав Бiлiнський.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Iз непотребу, який був у гаражi, чоловiк iз родичем змайстрували снiгоочисну лопату до «Москвича».

«У той день, пiсля нашої розмови буквально хвилин через 15 проїхав трактор i розчистив вулицi. Але iдея залишилася. Вирiшили її все таки реалiзувати. Нiчого складного не було. Було колесо вiд вантажiвки, ми його розрiзали, додали трохи дерева i от так вийшла ця лопата. До пристосування для буксирування прикрiпили її», – каже чоловiк.

Пiсля того, як машина була готова, Ярослав вирiшив випробувати її.

«Спочатку розчистив бiля свого будинку. Потiм до кiнця вулицi. Тому що трактор вузько прочистив, частина дорiг все рiвно була у кучугурах. Їду зранку на роботу, а до школи iдуть дiти, дорослi на роботу i стрибають у снiг, щоб пропустити мене. То вирiшив ширше прогорнути дорогу i провулки, де трактор взагалi не пройшов. Машинi сил вистачає. Але є певнi не зручностi, бо вона ж не розрахована на те, щоб перед собою штовхати щось», – продовжує Ярослав.

Чоловiк зiзнається, якщо знову заснiжить, готовий виїхати.

«Чому б нi, встану на годинку ранiше i перед роботою почищу вулицi. Це не складно. У мене машина на газу, я багато не витрачаю. Хтось каже, що це дорого, немає часу. Але якщо хочеться знайти вихiд, його можна знайти завжди», – пiдсумував Ярослав.

Нагадаємо, житель Кропивницького Юрiй Орлов обладнав свого УАЗика снiгоочисною лопатою i за власною iнiцiативою другий рiк поспiль допомагає комунальникам боротися з заметами. Грошей за роботу не бере. Найкраща плата для нього – вдячнiсть людей.