Кіровоградщина потрапила у трійку лідерів серед регіонів зі стягнення аліментів

Перегляди: 712

Кiровоградщина є однiєю з трьох областей України, де найактивнiше реалiзують iнiцiативу «Чужих дiтей не буває».

Про це повiдомила заступниця мiнiстра юстицiї з питань державної виконавчої служби Свiтлана Глущенко пiд час робочого вiзиту в Кропивницький, повiдомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Я не можу не вiдзначити ваш регiон в сферi стягнення заборгованостi з алiментів. Хочу подякувати керiвництву державної служби за злагоджену роботу, бо це безперечно командна робота», - додала заммiнiстра.

Вiдмiнно спрацювали державнi виконавцi також у Днiпропетровськiй та Черкаськiй областях.

«У 2017 роцi органами державної виконавчої служби було стягнуто 2,4 мільярди гривень заборгованостi по алiментам, а на кiнець цього року ми маємо вже 4,4 мiльярди гривень. Сьогоднi майже 500 тисяч виконавчих документiв - це тi документи, що свiдчать про погашення боргiв у повному обсязi. 40 тисяч документiв стягувачi вiдкликали через домовленiсть мiж колишнім подружжям», - означила досягнення на рiвнi держави заммiнiстра.

У державi на сьогоднi суди вже винесли двi тисячi постанов про направлення боржникiв на суспiльно кориснi роботи.

Нагадаємо, що на Кiровоградщинi на виконаннi у вiддiлах ДВС перебуває бiльше 18 тисяч виконавчих документiв про стягнення алiментiв. Майже 16 тисячам маленьким жителям областi держава допомогла отримати законну фiнансову пiдтримку.