Керівник юстиції Кіровоградщини: «Безвідповідальні батьки відтепер платитимуть більше»

Перегляди: 1486

В Українi збiльшився мiнiмальний рекомендований розмiр алiментiв, що пов’язано зi зростанням прожиткового мiнiмуму.

Про це повiдомив керiвник обласного управлiння юстицiї Вадим Гуцул, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Розмiр коштiв, якi будуть змушенi сплачувати батьки на користь своїх дiтей, поступово збiльшуватиметься впродовж року. Так, з 1 сiчня мiнiмальна сума, передбачена на дiтей вiком до шести рокiв, почала складати 1 626 грн, з 1 липня – 1 699 грн, з 1 грудня – 1 779 грн. Натомiсть суми для дiтей вiком до 18 рокiв є ще вищими, i вони також зростатимуть. Якщо зараз мiнiмальний розмiр алiментiв для пiдлiткiв дорiвнює 2 027 грн, з 1 липня вiн пiдвищиться до 2 118 грн, а з 1 грудня – до 2 218 грн», – вiдзначив посадовець.

Тi особи, якi будуть приховувати свої доходи або не отримувати офiцiйної зарплати, все одно не зможуть уникнути вiдповiдальностi.

«Є категорiї злiсних боржникiв, якi принципово не хочуть влаштовуватись на роботу або ж ведуть аморальний спосiб життя. Спецiально вiдносно таких державнi виконавцi складатимуть протоколи про адмiнправопорушення. А це означає, що боржники будуть змушенi виконувати суспiльно кориснi роботи, кошти за якi будуть спрямовуватись на часткове погашення боргiв. Такий вид покарання на Кiровоградщинi випробували на собi вже 44 особи, серед яких є як чоловiки, так i жiнки», – розповiв Вадим Гуцул.

Нагадаємо, Кiровоградщина займає перше мiсце серед регiонiв зi стягнення алiментiв. А упродовж 2018 року державнi виконавцi стягнули з мiсцевих безвiдповiдальних батькiв 126, 3 млн грн на користь майже 16 тисяч дiтей.