У Кропивницькому активіст закликає блокувати сесії міськради, аж поки не дадуть слова громадянам

Перегляди: 1593

Громадський активіст Ігор Козуб закликає блокувати роботу сесії міськради Кропивницького, поки слова не дадуть охочим виступити громадянам.

Про це він заявив на прес-конференції в CBN сьогодні, 24 січня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Говорити серйозно про виступи в "Різному" - ми розуміємо, що в "Різному" вже депутатів немає. І в "Різному" вже й журналістів немає, - сказав Козуб. - Нас реально позбавили права голосу в міській раді. Нас, громадян міста, просто позбавили конституційного права - права голосу».

Активіст пропонує всім небайдужим перед початком сесії стати перед трибуною й не відходити звідти, поки не дадуть виступити всім охочим.

«Виступи громадян теж можна регламентувати. Наприклад тридцять хвилин перед сесією. Не вклалися - вибачайте. Три хвилини на виступ», - зазначив Ігор Козуб. Він вважає, що тематика цих виступів має бути тією, що розглядається на сесії або ж дуже гострі питання, що хвилюють усе місто.

Нагадаємо, депутати міськради змінили порядок надання кропивничанам можливості виступити під час сесійних засідань. Тепер містяни, які хочуть донести власну думку до обранців, зможуть це зробити після розгляду основних питань порядку денного пленарного засідання у розділі «Різне».