На Кіровоградщині знову очікують «жовтий» рівень небезпеки та сильні снігопади

Перегляди: 11543

За даними обласного центру з Гідрометеорології, впродовж доби 27 січня на території Кіровоградської області очікується ускладнення погодних умов: вночі сніг, мокрий сніг, місцями значний, вдень помірний сніг.

Про це CBN повідомив начальник управління з питань цивільного захисту Кіровоградської ОДА Володимир Слінченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вночі очікуються місцями налипання мокрого снігу, місцями ожеледь. Вдень місцями хуртовина, снігові замети. Пориви вітру 9-14 м/с. На дорогах – ожеледиця. Температура вночі від 3 морозу до 2 градусів тепла, протягом дня – зниження температури до 3-8 градусів морозу.

Ускладнення погодних умов 27 січня відповідає І рівню небезпечності (жовтий). Такі погодні умови можуть призвести до порушень електропостачання, роботи служб комунального господарства, будівельної галузі, порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг і вулиць.

Володимир Слінченко закликає комунальні служби, обласні й районні філії автодору та інші служби і відомства підготувати всі ресурси для боротьби з наслідками негоди, а громадянам – не виїжджати в цей період, за можливості, власним транспортом за межі населених пунктів.

Нагадаємо, 23 січня на території Кіровоградської області весь день ішов сніг, через що обмежували рух транспорту.

На Кіровоградщині визначили дії служб та відомств на період негоди (текст рішення).

Алла Зейферт, CBN