Сепаратистські ЗМІ смакують історію в Кропивницькому: «Діти просять не забирати церкву»

Перегляди: 3750

Про історію довкола храму Успіння Святої Богородиці в Кропивницькому пишуть сепаратистські та проросійські мас-медіа, передає кореспондент CBN.

Одним із перших про це повідомив український сайт Союзу православних журналістів (СПЖ). Заголовок матеріалу - «У Кропивницькому парафіяни УПЦ та діти просять мера не відбирати у них храм».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Опублікувало новину про храм і агентство «Новостной фронт», яке ретельно стежить за подіями в «ДНР/ЛНР» і відстоює позиції сепаратистів. Заголовок при цьому майже повністю ідентичний з СПЖ, однак до абревіатури УПЦ (Українська православна церква) там додали літери МП (Московського патріархату).

Нагадаємо, міський голова Кропивницького Андрій Райкович, за чиї гроші збудований храм Успіння Пресвятої Богородиці (Свято-Успенський храм), закликав прихожан перейти до Православної Церкви України (ПЦУ).

Священики Російської Православної Церкви через годину після появи заяви Райковича у Facebook та в кропивницьких Інтернет-виданнях скликали збори, учасники яких прийняли рішення не підтримувати ініціативу про перехід до ПЦУ. При цьому важливу роль відіграли діти, які зі сльозами на очах просили «не забирати в них церкву».

По завершенні зборів священики пропонували прихожанам транспорт, яким можна було доїхати додому.


15 грудня 2018 року в Софійському соборі Києва відбувся об’єднавчий собор. Перед собором самоліквідувалися Українська автокефальна православна церква та Українська православна церква Київського патріархату. Ієрархи цих церков за участі двох ієрархів Української православної церкви Московського патріархату створили Православну Церкву України. Шляхом голосування новим предстоятелем обрали Епіфанія з титулом Митрополит Київський і всієї України.

9 січня 2019 року всі єпископи на синоді Вселенського патріархату поставили свої підписи під Томосом – документом, який надав Православній Церкві України автокефалію.

Андрій Лисенко, CBN