Громадська рада при ОДА пропонує назвати область Центральноукраїнською

Перегляди: 3304

У Кропивницькому сьогодні, 28 січня, на засіданні Громадської ради при Кіровоградській ОДА обговорювали перейменування області.

До Громадської ради звернулись колеги з Г при Добровеличківській РДА з проханням розглянути питання про перейменування області на Центральноукраїнську, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Член ради Геннадій Орєшков нагадав, що, згідно зі статутом, рішення Громадської ради мають рекомендаційний характер саме для обласної ради, а не для парламенту. В той же час колеги Орєшкова вважають, що рішення ради - це чіткий меседж для депутатів обласного рівня та народних обранців.

Більшість присутніх погодилися з думкою, що називати область Кропивницькою недоречно. Адже, наприклад, олександрійців не влаштовує жити з ім'ям, похідним від назви обласного центру.

Підсумовуючи обговорення, голова Громадської ради Олександр Гавриленко зазначив, що завдяки назві «Центральноукраїнська» можна буде уникнути протистояння з тими, хто проти Кропивницької області.

Громадська рада при Кіровоградській облдержадміністрації прийняла рішення про підтримку перейменування області з Кіровоградської на Центральноукраїнську. Крім того, рада вирішили доопрацювати звернення колег з Добровеличківського району та направити його на обговорення усім громадам області.

Нагадаємо, 20 листопада 2018 року Верховна Рада підтримала перейменування Кіровоградської області на Кропивницьку. Перед цим народні депутати перейменували Кіровоградський район.

Проект закону про перейменування Кіровоградської області надійшов до Конституційного Суду.

Члени громадської ради при Добровеличківській РДА на своєму засіданні 10 січня вирішили клопотати перед громадською радою при ОДА розглянути питання про перейменування області на Центральноукраїнську та залучити до цього процесу громадські ради при інших райдержадміністраціях регіону.

Лара Гуріна, CBN