СБУ закликає жителів Кіровоградщини не піддаватися на релігійні провокації

Перегляди: 1626

Через резонансні подій навколо храму Успіня Пресвятої Богородиці в Кропивницькому управління Служби безпеки України області закликає мешканців регіону не піддаватись провокаціям та уникати спроб нагнітання міжконфесійних конфліктів.

Про це CBN поінформували в прес-службі управління СБУ області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Внутрішні протиріччя на релігійному підґрунті активно використовуються спецслужбами країни-агресора та негативно впливають на імідж нашої країни на світовій арені.

Цілеспрямоване інспірування російськими спецслужбами міжконфесійних конфліктів в Україні у поєднанні з провокаціями прямої терористичної дії може стати приводом для дестабілізації ситуації всередині держави та нагнітання соціальної напруги у суспільстві.

Управління СБУ області закликає у разі надходження інформації про провокації з боку організаторів масових акцій подібного характеру та спроби сіяти розбрат між вірянами звертатися за телефонами гарячої лінії (0522) 36-13-06, 067-567-58-44 або скористатися електронною поштовою скринькою usbu_kvg@ssu.gov.ua.

Інформацію, що надійде до обласного управління СБУ, ретельно та конфіденційно перевірять.

Нагадаємо, міський голова Кропивницького Андрій Райкович, за чиї гроші збудований храм Успіння Пресвятої Богородиці (Свято-Успенський), закликав прихожан перейти до Православної Церкви України.

За свідченнями очевидців, на зборах у храмі, коли прихожани вирішили не переходити до Православної Церкви України, діти просили «не відбирати в них церкву».

Про історію довкола храму Успіння Святої Богородиці в Кропивницькому пишуть сепаратистські та проросійські мас-медіа.