У Кропивницькому обікрали храм, який мер міста передав Православній Церкві України

Перегляди: 2719

У Кропивницькому поліцейські проводять перевірку за фактом звернення громадян щодо можливого незаконного заволодіння майном із релігійної споруди.

Про це CBN поінформували в ГУ НП в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Повідомлення до поліції надійшло вчора, 31 січня. За інформацією місцевих жителів, невідомі особи в темну пору доби вивозили з будівлі, в якій розташовується храм Успіння Пресвятої Богородиці, речі, що можуть бути церковним начинням.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. З’ясували, що з будівлі дійсно вивозили речі, які, з пояснення працівника храму, належать йому особисто.

Перевірка за даним фактом триває.

За даними джерела CBN, невідомі виносили з церкви начиння недільної школи.

Нагадаємо, міський голова Кропивницького Андрій Райкович, за чиї гроші збудований храм Успіння Пресвятої Богородиці (Свято-Успенський храм), закликав прихожан перейти до Православної Церкви України (ПЦУ).

Священики Російської Православної Церкви через годину після появи заяви Райковича у Facebook та в кропивницьких Інтернет-виданнях скликали збори, учасники яких прийняли рішення не підтримувати ініціативу про перехід до ПЦУ. При цьому важливу роль відіграли діти, які зі сльозами на очах просили «не забирати в них церкву».

По завершенні зборів священики пропонували прихожанам транспорт, яким можна було доїхати додому.