В ООН закликали до ефективного розслiдування нападу на активiста у Кропивницькому

Перегляди: 726

Органiзацiя Об’єднаних Нацiй вiдслiдковує реакцiю полiцiї на напад на активiста громадської органiзацiї ОПОРА у Кропивницькому, а також закликає до ефективного розслiдування цього злочину.

Про це повiдомляє УНН з посиланням на прес-службу Представництва ООН в Українi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Органiзацiя Об’єднаних Нацiй (ООН) вiдслiдковує реакцiю полiцiї на нещодавнiй напад на Євгена Гурницького, громадського омбудсмена iз захисту виборчих прав громадянської мережi ОПОРА у Кропивницькому», - йдеться в повiдомленнi.

В ООН зазначили, що ввечерi 26 сiчня Гурницького вдарили в обличчя, коли вiн повертався додому. Зловмисники втекли з мiсця подiї, не забравши його особистих речей. Гурницький, який повiдомляв про порушення виборчого законодавства у Кiровоградськiй областi, пов’язує цей насильницький iнцидент з його професiйною дiяльнiстю.

«Я закликаю правоохороннi органи провести ефективне та невiдкладне розслiдування та забезпечити притягнення винних до вiдповiдальностi. Це завжди є вкрай важливим, а особливо у виборчий перiод. Негайне розслiдування подiбних випадкiв стане чiтким сигналом того, що Уряд не толеруватиме насильство або будь-якi спроби затьмарити прозорiсть виборiв», – сказала координаторка системи ООН та координаторка з гуманiтарних питань в Українi Оснат Лубранi.

Нагадаємо, у Кропивницькому напали на одного з активiстiв громадської органiзацiї ОПОРА, який разом з полiцiєю викривав порушення на виборах.