СБУ викрила на хабарах посадовцiв Донецького медунiверситету

Перегляди: 1004

Спiвробiтники Головного слiдчого управлiння спiльно з Головним управлiнням контррозвiдувального захисту iнтересiв держави у сферi економiчної безпеки СБ України викрили на отриманнi хабарiв посадовцiв Донецького Нацiонального медичного унiверситету.

Про це CBN поiнформували в прес службi СБУ.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Спiвробiтники спецслужби встановили, що чиновники систематично вимагали неправомiрну вигоду вiд представникiв комерцiйних структур, якi спецiалiзуються на пiдборi та подальшому оформленнi iноземних студентiв до українських вишiв.

У разi вiдмови зловмисники погрожували створити штучнi перешкоди при оформленнi iноземних абiтурiєнтiв у медунiверситет. Спiвробiтники СБУ задокументували у 2018 роцi факти отримання одним iз керiвникiв унiверситету вiд представника комерцiйної структури двох елiтних автомобiлiв марки «BMW» загальною вартiстю понад сто тисяч доларiв США за невтручання у прийом студентiв.

Пiд час слiдчих дiй у Краматорську та Кропивницькому, де розташованi фiлiї медунiверситету, правоохоронцi виявили протиправно отриманi посадовцем автомобiлi, на якi вже накладено арешт.

Наразi ректору Донецького Нацiонального медичного унiверситету оголошено про пiдозру за ч. 4 ст. 368 Кримiнального кодексу України, представнику приватного товариства ‒ за ч. 1 ст. 369 ККУ.

Як стало відомо CBN з власних джерел, наразі Петра Кондратенка арештували на чотири доби до обрання міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, студенти-іноземці пред’являють претензії щодо рівня освіти у Донецькому медуніверситеті в Кропивницькому, та у відповідь чують, що не оплатили повністю навчання за поточний семестр.