Суд вирішив долю кропивничанки, яку обвинувачують у вбивстві доньки

Перегляди: 1987

До Олени Добродій, яку обвинувачують у вбивстві її доньки, застосують примусове лікування.

Ухвалу оголосив суддя Кіровського районного суду Кропивницького Володимир Поступайло сьогодні, 13 лютого, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Прокуратура вимагала застосувати примусове лікування, захист стверджував, що доказів вини недостатньо. Суддя зачитав покази свідків, висновки експертиз та погодився з аргументами прокуратури, визнавши Олену Добродій винною у смерті доньки.

Враховуючи тяжкість захворювання підсудної, суспільну загрозу та базуючись на висновках психологічної експертизи, суд ухвалив лікувати її в умовах суворого нагляду.

Захист має 30 днів на апеляцію.

Нагадаємо, близько 10:00 8 грудня 2017 року 12-річна кропивничанка Катерина Добродій пішла нібито в школу з дому на вулиці Івана Богуна, 159 (Стара Балашівка), і не повернулася.

12 грудня поліцейські знайшли тіло Каті біля бази відпочинку «Рожевий слон» в Обознівці Кіровоградського району. Як повідомили згодом у поліції – зі слідами насильницької смерті, понад 70 ран. Правоохоронці порушили провадження за фактом умисного вбивства.

У злочині зізналася мати дівчинки. 13 грудня Олені Добродій офіційно оголосили про підозру.

У квітні 2018 року справу Олени Добродій направили до суду. Процесуальний керівник у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства дівчинки (п. 2, п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України – умисне убивство) затвердив клопотання про застосування щодо жінки примусових заходів медичного характеру.

Олексій Гора, CBN