У Кpопивницькому готуються вийти на маршрут тролейбуси з автономним ходом

Перегляди: 812

Нові комунальні тролейбуси з автономним ходом мають найближчим часом вийти на маршрути й обслуговувати пасажирів у Кропивницькому.

Про це CBN поінформували в прес-службі міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Сучасні тролейбуси закуплені за бюджетні кошти і мають працювати для людей. Але перед випуском комунального транспорту на лінію необхідно ретельно перевірити і належно підготувати дорожнє полотно за маршрутом руху тролейбусів, особливо на вулицях Яновського, Кропивницького та Шевченка. Поки що тролейбуси повертатимуть на вулиці Великій Пермській, але ми обов’язково прокладемо дорогу вулицею Кропивницького аж до вулиці Полтавської», – зазначив міський голова Андрій Райкович.

За попередньої інформацією від заступника міського голови Олександра Вергуна, тролейбуси з автономним ходом розпочнуть свою роботу вулицями Кропивницького з середи, 27 лютого.

Тестовий маpшpут нового для Кропивницького транспорту з’єднає 101-й мікрорайон із залізничним вокзалом і пролягатиме через автостанцію №2, вулицями Яновського, Садовою, Великою Пеpмською, пpоспектом Винниченка та вулицею Вокзальною. На лінії працюватимуть чотири тролейбуси, ще один буде у резерві.

Ділянку на вулицях Яновського, Садовій, Великій Пеpмській тролейбуси долатимуть на акумуляторному ходу. Максимальна відстань, яку вони можуть проїхати без під’єднання до контактної мережі, складає близько 20 кілометрів. Транспортні засоби можуть перевозити 106 пасажирів при 24 місцях для сидіння, та пристосовані для обслуговування людей з інвалідністю.

Після тестових поїздок, вpаховуючи зауваження та пpопозиції від жителів міста, схема руху тролейбусів з автономним ходом може бути доопрацьована, наголосив Олександр Вергун.

Нагадаємо, 1 серпня 2018 року міська рада заявила, що в Кропивницькому реалізується транспортна реформа, й на міських маршрутах задіють тролейбуси з автономним ходом.

Кропивницьким журналістам презентували нові тролейбуси з автономним ходом, для яких спеціально запросили досвідчених водіїв, що пройшли навчання на заводі-виробнику.