На Кіровоградщині селяни висловили недовіру московському священику й перейшли до ПЦУ (ФОТО)

Перегляди: 2786

Жителі села Бірки висловили недовіру священику УПЦ МП Володимиру Сошину й висловили намір перейти до Православної Церкви України.

Збори відбулися вчора, 2 березня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До сільського Будинку культури прийшли 134 жителі села. Перед ними виступив єпископ Кропивницький і Голованівський Марк. Він розповів про історію створення Православної Церкви України. «Ви маєте самі прийняти рішення, без будь-якого тиску, в тому числі й з мого боку», - наголосив Марк.

Спочатку учасники зборів проголосували за те, щоб визнати себе парафіяльною громадою Свято-Миколаївського храму. Проти була лише одна людина.

Потім - 133 голосами за те, щоб висловити недовіру настоятелю Свято-Миколаївського храму Володимиру Сошину та «заборонити йому вчиняти дії від імені громади».

Жителі Бірок обрали новий склад парафіяльної ради. Насамкінець одноголосно проголосували за перехід до Православної Церкви України.

Отця Володимира запрошували на збори, однак він не прийшов. У коментарі CBN він заявив, що не вважає тих, хто зібрався у СБК, парафіянами церкви. «До нас тут ходять 50, максимум 70 чоловік. А хто ті люди, що збиралися? Я їх не знаю навіть», - сказав він.

Читайте також репортаж про це.

Андрій Лисенко, CBN


15 грудня 2018 року в Софійському соборі Києва відбувся об’єднавчий собор. Перед собором самоліквідувалися Українська автокефальна православна церква та Українська православна церква Київського патріархату. Ієрархи цих церков за участі двох ієрархів Української православної церкви Московського патріархату створили Православну Церкву України. Шляхом голосування новим предстоятелем обрали Епіфанія з титулом Митрополит Київський і всієї України.

9 січня 2019 року всі єпископи на синоді Вселенського патріархату поставили свої підписи під Томосом – документом, який надав Православній Церкві України автокефалію.