Заступника голови Кіровоградської облради викликали в поліцію через побажання смерті журналісту

Перегляди: 2453

Заступника голови Кіровоградської облради Ігоря Степуру викликають на 7 березня до поліції.

Про це він повідомив CBN сьогодні, 5 березня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Причиною для виклику стала заява журналіста Дмитра Гордона, у якій він зазначив, що Ігор Степура бажає його смерті.

Заступник голови облради у коментарі CBN порівняв Гордона з бойовиками «Гіві» та «Моторолою».

«Я вважаю, що люди, які пропагують ті цінності, які пропагує Путін, - це є вороги. Тут вони вільно себе почувають, вважаючи, що демократія - це вседозволеність, - сказав також він. - Ні, я так не думаю. Правова держава і демократія - це в першу чергу захист держави від антидержавницької політики від таких ворогів. Якщо держава цього не буде робити, це зроблять національно налаштовані її прихильники. Адже закони прямої дії ніхто не скасовував».

«Я не буду йому відповідати, бо не хочу його піарити. Побачив, що ворог себе зухвало поводить, - відповів у соцмережах. Міжсобойчики та розбірки - це вуличний формат. Для мене це дитячий сад», - додав Степура.

Нагадаємо, журналіст Дмитро Гордон заявив, що заступник голови Кіровоградської обласної ради «свободівець» Ігор Степура хоче його вбити.

Журналіст пояснив, що нещодавно давав інтерв’ю сайту «Політика», де відповів, у тому числі, й на запитання про роль Степана Бандери в українській історії. Гордон вважає, що нині не час для мовних та історичних суперечок.

Він зазначив, що різко проти його заяви щодо Бандери висловилася «свободівка» Ірина Фаріон.

Письменника Олеся Бузину, книгу якого «Вурдалак Тарас Шевченко» визнали такою, що розпалює міжнаціональну ворожнечу, вбили в Києві у квітні 2015 року. Вбивць не знайшли.

«За нею пише заступник голови Кіровоградської обласної ради, це офіційна особа. Ігор Степура. Моє фото у нього в фейсбуці й надпис: “Треба, щоби воно здохло. Слідом за Бузиною”, – розповів також Гордон. – Я хочу сказати, по-перше, цьому Степурі: “Ти мені не потрапляй на очі, я тобі кадик вирву, с… Ти кому сказав здохнути? Мені? Приїдь сюди і скажи це мені в очі, якщо сміливості вистачить. Це перше. Друге: завтра ж зранку я звернуся з офіційним листом до Генерального прокурора Юрію Луценка, до голови СБУ Василя Грицака, до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. У цьому листі я детально викладу всі факти, які навів тут».

Олексій Гора, CBN