Мер Кропивницького: підбурювачі ховають свої інтереси за спиною у великого й чесного бізнесу

Перегляди: 1405

У Кропивницькому продовжують роботу з узаконення земельних ділянок.

Про це в інтерв’ю «УЦ» заявив міський голова Андрій Райкович.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Право власності потрібно узаконити на землі, на які видано державний акт постійного землекористування, - сказав він. - Це стосується здебільшого того, що робилося в 1990 роки, на початку 2000-х. Потрібно узаконити, упорядкувати і жити за законодавчою базою 2019 року. Я впевнений, що бізнесмени заспокояться, що підбурювачі, які хочуть свої особисті інтереси заховати за спинами великого, прозорого і чесного бізнесу, проявляться і втратять свої позиції. Через місяць про це ніхто не буде говорити».

Загальна інформація про те, скільки всього «недооформлених» ділянок в Кропивницькому, повинна з'явитися протягом місяця-двох. В цілому, за оцінкою міського голови, 95% міської землі вже використовується, але є територіальні претензії до сусідів.

«Ми зробили нормативну грошову оцінку, ще потрібно зробити межі в натурі, - зазначив Андрій Райкович. - У нас є серйозні претензії, і ми обов'язково їх виставимо. Наприклад, до Соколівської об'єднаної територіальної громади, яка "вихопила" з міста велику ділянку в районі 101-го мікрорайону. Це потрібно законним способом врегулювати. І ми сподіваємося, що правда буде домінувати».

Повністю інтерв’ю з Андрієм Райковичем читайте в тижневику «Україна-Центр», що вийде друком у четвер, 14 березня.