Полонених моряків, серед яких є жителi Кiровоградщини, відправляють на психіатричну експертизу

Перегляди: 756

Полонених українських моряків відправляють на примусову психіатричну експертизу.

Як повідомив у Facebook адвокат хлопців Микола Полозов, експертизи вже призначили 22 морякам, яких незаконно тримають у московському СІЗО «Лефортово».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Прес-служба диппредставництва США у Twitter відреагувала на дії російської влади: «Замість того, щоб проводити психіатричні експертизи стосовно українських моряків, що порушує їхні права, Росія має негайно звільнити всіх українських моряків і всіх українських політв'язнів. Ми глибоко стурбовані ставленням Росії до несправедливо затриманих нею українців».

За словами адвокатів, полонені українські моряки з першого дня у СІЗО зазнають жорсткого психологічного тиску.

Нагадаємо, 11 березня мати полоненого лейтенанта ВМС ЗС України Романа Мокряка Наталя Мокряк та донька полоненого старшого матроса ВМС ЗС України Андрія Оприска Ольга Оприско виступили у штаб-квартирі ООН з закликом до світу бути об’єднаним з Україною та допомогти звільнити полонених українців.

Вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам – «Бердянськ» і «Нікополь». Командиром броньованого артилерійського катеру українських ВМС «Бердянськ» є уродженець Кропивницького району Роман Мокряк.