Мати полоненого росіянами моряка з Кіровоградщини виступила в ООН

Перегляди: 1903

У понеділок, 11 березня, мати полоненого лейтенанта ВМС ЗС України Романа Мокряка Наталя Мокряк, та донька полоненого старшого матроса ВМС ЗС України Андрія Оприска Ольга Оприско виступили у штаб-квартирі ООН з закликом до світу бути об’єднаним з Україною та допомогти звільнити полонених українців.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наталя Мокряк у своєму виступі відзначила, що ця подія необхідна для того, щоб більше людей знали про ситуацію, в якій опинилися не лише її син та полонені моряки ВМС, але й всі інші військовополонені, які незаконно утримуються як у Росії так і на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу.

Вона також закликала світ пам’ятати, що на сході України п’ятий рік триває війна з Росією.

Наталя Мокряк розповіла, що серед ув’язнених є двоє військовополонених, які вже п’ятий рік перебувають у полоні. «Це мої земляки Глондар і Корінько. У них двоє маленьких діточок. І одна дівчинка народилася вже після того, як тато потрапив у полон. Їй вже чотири роки і вона ще жодного разу не бачила свого тата. І він жодного разу не обійняв свою донечку», - зазначила жінка.

Наталя Мокряк закликала звільнити не лише моряків, які незаконно утримуються у Москві, а й інших військовополонених українців на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам - «Бердянськ» і «Нікополь». Командиром броньованого артилерійського катеру українських ВМС «Бердянськ» є уродженець Кропивницького району Роман Мокряк.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ