У Кропивницькому вшанували пам’ять легендарного диктора Миколи Левандовського

Перегляди: 907

У літмузеї Карпенка-Карого у день народження Миколи Левандовського провели захід «Я лишусь для вас піснею…»

Про це повідомляє прес-служба міськради Кропивницького.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Чимало друзів прийшли й принесли в дар музею майбутні експонати про життя і творчість Миколи Левандовського: фото, листівки, вітання, на які він не скупився добрим людям.

Виступали ті, хто добре знав його, працював і писав, полював і рибалив, з теплими, часто поетичними спогадами. Це колеги на ниві культури: Віра Махоріна, Світлана і Петро Чорноморченки, керівник ТО «Парус», членом якого Микола Левандовський став у останні роки життя, Олена Надутенко, видавець і меценат першої книги Миколи Євгеновича «Життя - польоту відчуття» Віктор Лисенко, поети й мисливці Наталія Бідненко, Микола Голованов, Анатолій Чечель, Олексій Стеценко, Михайло Теніченко і Тетяна Маркова.

Поет і почесний член Українського товариства мисливців та рибалок Олександр Антоненко (він же співведучий заходу) видав у Новоукраїнці до цієї дати рибальсько-мисливський часопис, де є твори, присвячені Миколі Левандовському.

У запису прозвучали голос диктора у запису та уривок з радіоінтерв’ю, який закінчився хвилиною мовчання.

Ведуча заходу науковець музею Антоніна Корінь прочитала зі своїх книг вірші-присвяти, а також уривки з віршованого епістолярію: Микола Левандовський любив листуватися жартівливими опусами. Звучали пісні на його вірші у виконанні Андрія Шульги.

Композитор Анатолій Чечель подарував учасникам заходу записи пісень дуету «Тембр» (Валентина Виноградська і Неля Черняєва), який дуже любив Микола Левандовський.

Відому пісню «Есть только миг» подарував присутнім очільник болгарської общини Сергій Осадчий, долучивши свої спогади про Левандовського.

На пам’ять про Левандовського-гумориста на веселій сторінці «Первой городской газеты» «Кропивницько-міжнародний шарварок» відкриється куточок веселих творів з фондів літмузею, який започаткує вірш Миколи Левандовського «Советы, так сказать, поэтам…»

Нагадаємо, Микола Левандовський помер 26 грудня 2018 року. Він був диктором обласного радіо і телебачення з 1972 по 2010 рік.