У Кропивницькому відзначили Міжнародний день театру (ФОТО)

Перегляди: 1148

Сьогодні, 27 березня, в бібліотеці імені Д. Чижевського з нагоди Міжнародного дня театру відкрили виставку «Театр в Україні: історія».

Як розповіла кореспонденту CBN заввідділом мистецтв Світлана Ушакова, театр не просто цінують в усьому світі. Його долучають до освітнього процесу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Театр це настільки формуюче особистість явище, що, наприклад, в університетах Європи, Америки театр є елементом учбового процесу. Тому що коли учень, студень одягає на себе маску того чи іншого персонажа, коли він працює з текстами, це дозволяє усвідомити себе як особистість, зрозуміти, що подобається, а що ні, який я, які інші», - зазначила Світлана Ушакова.

Вона згадала інтерв'ю англійського режисера театру та кіно Пітера Брука для газети «Культура і життя». В інтерв’ю він зазначив, яку драматургію рекомендують для якого віку. Наприклад, він вважає, що Шекспіра можна дивитися, починаючи з молодшої школи, а от Мольєра зможуть сприйняти лише з підліткового віку.

«Сьогодні ми працюємо для того, щоб саме молодь, у якої вже кліпове сприйняття навколишнього світу, долучалася до театру. Він допоможе відкрити для кожного нескінченний світ мистецтва. І це дуже важливо», - вважає Світлана Ушакова.

Нагадаємо, у Кропивницькому відкрилась виставка, присвячена роботі театральних художників.

Лара Гуріна, CBN