На Кіровоградщині через вибух газу проведуть масштабну перевірку

Перегляди: 951

У Кіровоградській області стартувала масштабна перевірка об’єктів на предмет дотримання техногенної і пожежної безпеки відсьогодні, 8 квітня.

Про це повідомили під час організаційної наради в облдержадміністрації, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Реальний стан справ у сфері цивільного захисту оцінюватимуть рятувальники спільно з органами місцевого самоврядування.

Комплексна перевірка триватиме тиждень – з 8 по 15 квітня. Зокрема, за цей час розроблятимуть та уточнюватимуть плани реагування, перевірятимуть систему оповіщення, матеріальну базу тощо.

Місцеві адміністрації мають організувати атестацію аварійно-рятувальних служб.

Крім того, для населення проведуть навчання, як діяти в надзвичайних ситуаціях.

Комісія працюватиме у Кропивницькому, Світловодському, Маловисківському, Олександрівському районах та у Головному управлінні ДСНС області. У ході перевірки можуть обстежити й інші райони. Результати обговорять 15 квітня на підсумковій нараді.

Як зазначив заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцький, крім перевірок в органах управління, також будуть відпрацьовуватися практичні питання.

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко наголосив, що перевірка у сфері цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки на Кіровоградщині є дуже актуальною.

«Ймовірною причиною вибухів газової автоцистерни фахівці вважають нехтування правилами експлуатації обладнання. Позиція держави щодо ведення бізнесу полягає у відсутності будь-якого тиску. Зважаючи на це, підприємці, на жаль, часто нехтують дотриманням законодавства і правилами техніки безпеки. Тому від того, як ми зараз відпрацюємо заплановані заходи, в майбутньому буде залежати безпека всіх жителів області», – сказав очільник області.

Нагадаємо, 27 березня на вулиці Київській сталося сім вибухів через горіння трьох автомобілів зі зрідженим газом. Внаслідок цього зайнялися поряд розташовані десять легкових автомобілів, п’ять вантажівок і будівля колишньої СТО.

Від пожежі та вибуху постраждали чотири особи. Водій газовоза згодом помер у лікарні.