Порошенко нагородив полонених моряків з Кіровоградщини

Перегляди: 1132

Президент Петро Порошенко нагородив орденом Богдана Хмельницького III ступеня Романа Мокряка та орденом «За мужність» III ступеня - Андрія Артеменка.

Про це йдеться в указі глави держави №96/2019, текст якого має у своєму розпорядженні CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Загалом усі полонені моряки нагороджені орденами та медалями України «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені під час виконання військового обов’язку, вірність Українському народові і військовій присязі».

«При першій можливості адвокати повідомлять військовополоненим про нагородження, - написав у Facebook російський адвокат Микола Полозов. - Висока оцінка державою мужності і самовідданості захоплених в полон військовослужбовців України послужить їм хорошою моральною підтримкою і дозволить гідно витримати тяготи полону. Але найкраща нагорода як для самих військовополонених, так і для їхніх рідних - якнайшвидше повернення додому. Наші адвокати та безліч людей в Україні і по всьому світу працюють над цим. І ми віримо, що цей день стає все ближче».

Нагадаємо, 11 березня мати полоненого лейтенанта ВМС ЗС України Романа Мокряка Наталя Мокряк та донька полоненого старшого матроса ВМС ЗС України Андрія Оприска Ольга Оприско виступили у штаб-квартирі ООН з закликом до світу бути об’єднаним з Україною та допомогти звільнити полонених українців.

Вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам – «Бердянськ» і «Нікополь». Командиром броньованого артилерійського катеру українських ВМС «Бердянськ» є уродженець Кропивницького району Роман Мокряк.

Андрій Артеменко - також родом з Кіровоградщини.