У Кропивницькому випустили з СІЗО підозрюваного у причетності до вибуху газу

Перегляди: 802

Апеляційний суд розглянув скарги двох підозрюваних у причетності до вибухів на вулиці Київській у Кропивницькому.

Про це CBN поінформували в прес-службі Кропивницького апеляційного суду.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Підозрюваним інкримінують порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, відповідно до частини 2 статті 272 Кримінального кодексу України.

Раніше головного інженера ТОВ «Елан-Ві» Олександра Слюсара залишили під домашнім арештом в нічний час. Прокурор наполягав на триманні під вартою через можливий вплив підозрюваних у справі один на одного та узгодження між ними позиції захисту, оскільки вони тривалий час є діловими партнерами. При цьому зазначив, що підозрюваний від посади не відсторонений.

Олександр Слюсар вказав, що з моменту, як сталися вибухи, до даного часу активно співпрацює зі слідством, надав пояснення, необхідні документи, готовий і надалі сприяти слідству. Адвокат зазначив, що поширена у ЗМІ інформація про нібито спробу його підзахисного виїхати з країни не відповідає дійсності. Закордонний паспорт Слюсар передав органам слідства ще до розгляду клопотання у суді першої інстанції, переховуватись не збирався.

Колегія суддів постановила апеляційну скаргу прокурора залишити без задоволення. Олександр Слюсар перебуватиме під нічним домашнім арештом до 28 травня.

Сторона захисту ще одного підозрюваного у справі – директора ТОВ «Елан-Ві» Олександра Ляховецького - подала апеляційну скаргу на ухвалу про взяття його під варту на два місяці з визначенням розміру застави в сумі 1 344 700 гривень.

Адвокат зазначив, що під час вибухів підозрюваний перебував на місці події та отримав численні опіки. Потребує лікування. До того ж, на думку захисту, реальних ризиків, які б обґрунтовували необхідність тримання підозрюваного під вартою, сторона обвинувачення не наводила.

Директора ТОВ «Елан-Ві»Олександра Ляховецького залишили під домашнім арештом цілодобово у межах строку досудового розслідування, поклавши на нього низку обов’язків та обмежень.

Нагадаємо, 27 березня на вулиці Київській сталося сім вибухів через горіння трьох автомобілів зі зрідженим газом.