Медикам «швидкої» видiлили шiсть мiльйонiв гривень на додаткову мотивацiю

Перегляди: 687

На пiдвищення зарплат медикам швидкої допомоги Кiровоградщини видiлили шiсть мiльйонiв гривень.

Таку iнiцiативу голови облдержадмiнiстрацiї Сергiя Кузьменка пiдтримали депутати обласної ради на своїй позачерговiй сесiї сьогоднi, 23 квiтня, повiдомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вiдтак заробiтнi плати зростуть на кiлька тисяч гривень.

«В екстренiй допомозi областi зараз вiдбуваються масштабнi змiни – формуємо єдину диспетчерську службу, придбали реанiмобiлi i дбаємо про те, щоб лiкарi отримували кращу заробiтну плату. Тому я звернувся до депутатiв, попросив їх зiбратися на позачергову сесiю для того, щоб тi рiшення, якi обласна державна адмiнiстрацiя iнiцiювала, були затвердженi, як це i передбачено законом, i ми мали можливiсть фiнансувати хорошi проекти у сферi медицини», – зазначив у коментарi CBN Сергiй Кузьменко.

Нагадаємо, очiльник областi Сергiй Кузьменко пiд час вiзиту у Центр екстреної медичної допомоги i медицини катастроф Кiровоградської областi запропонував вирiшити питання вiдтоку кадрiв i скромних зарплат на швидкiй допомозi.

З обласного бюджету цьогорiч видiлили на розвиток i розбудову екстреної швидкої допомоги 35 мiльйонiв гривень. Iз них шiсть – на додаткову мотивацiю лiкарiв. Вiдтак iз квiтня по грудень медики матимуть ще кiлька тисяч до зарплати.