Григорій Чапкіс про дитячий мистецький фестиваль у Кропивницькому: «Я просто у захваті»

Перегляди: 1560

Спеціальний гість ХІ Міжнародного фестивалю пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом» народний артист України Григорій Чапкіс подякував за свято організаторам фесту та його учасникам: «Я в захваті, такого ніде немає, лише тут і зараз. Це неймовірно, діти запам’ятають на все життя, ще й онукам розповідатимуть про цю подію. Це професійний рівень. Загалом дуже добре організовано і високий рівень культури всього фестивалю».

Як повідомляв CBN, минулими вихідними у нашому місті вже в одинадцятий раз відбувся масштабний некомерційний мистецький фестиваль. Проводить його культурно-мистецький фонд Артема Стрижакова «Перспектива».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У Кропивницький з різних куточків України показати свої таланти приїхали 52 хореографічних колективів, 20 вокальних ансамблів, 42 солісти та десять читців - майже півтори тисячі талановитих дівчат та хлопців.

Їх концертні номери оцінювало зіркове журі - народні артисти України Григорій Чапкіс, Анатолій Коротков, заслужений працівник культури Василь Босий, відмінник освіти Юрій Сивоконь, відомий танцівник та педагог Вадим Харлим. Імена Олексія Козачинського, Анастасії Безай, Дмитра Оленича, Navkи, Євгена Скрипника, Дарії Завгородньої, Олександра Безая та Наталії Камінської відомі усім поціновувачам музичного та театрального мистецтва.

Окрім конкурсної програми на учасників фестивалю чекали танцювальний джем на центральній площі міста, майстер-класи від зіркових педагогів, екофлешмоб та участь у встановленні рекорду.

Народний артист України Анатолій Коротков подякував культурно-мистецькому фонду за організацію майданчика для спілкування, на якому творчі колективи змогли показати себе, побачити доробки інших та отримати поради від метрів.

За словами гранд-призера міжнародних та всеукраїнських конкурсів, соліста обласної філармонії та шоумена Олексія Козачинського, який оцінював маленьких майстрів слова, він був приємно вражений талантами дітей: «Я мав честь бути присутнім та оцінювати саме цих маленьких артистів, акторів і був приємно здивований, оскільки ми разом сміялися та разом плакали, адже вони дуже талановиті».

Актора театру ім.Кропивницького Євген Скрипник відмітив цінність фестивалю як некомерційного дійства, куди завітали колективи, які не можуть дозволити собі конкурси, за участь в яких треба платити. «Мені було дуже цікаво, адже я бачив де сама дитина, а де робота викладача. Сподіваюсь, що в наступному році на фестиваль приїде більше читців, і таким чином цей вид мистецтва буде відновлюватися», - побажав актор і музикант.

«На конкурсах колективи продемонстрували високий рівень підготовки і прогрес у розвитку. А під час екофлешмобу і встановлення рекорду - не просто майстерність, а єдність в танці і турботу про нашу планету. Це дуже важливо. Я сподіваюсь, що усі учасники фестивалю повезли додому, в різні куточки України, не лише дипломи і нагороди, а енергетику творчості, єдності, радості, яка панувала на фестивалі і в нашому місті в ці дні» - висловився засновник культурно-мистецького фонду «Перспектива» Артем Стрижаков.

Як зазначила директор міжнародних фестивалів Олександра Ткаченко, учасники поїхали додому зі 100-відсотковим позитивом і продовжують ділитися своїми враженнями в соціальних мережах: «Видно, що вони в захваті. Цей момент стимулює нас до нової роботи. Кожен фестиваль ми намагаємося зробити несхожим на попередні. В цьому році ми запросили в журі справжню живу легенду - Григорія Миколайовича Чапкіса, змінили формат, додавши конкурс читців, організували майстер-клас не тільки для танцюристів, а й для всіх кропивничан і гостей міста. Його на площі провів маестро. Встановлення рекордів стало вже традицією, але в цьому році ми підняли проблему екології», - розповіла Олександра Ткаченко.

За її словами, у культурно-мистецького фонду «Перспектива» ще багато цікавих проектів, проте ідеї для ХІІ Міжнародного фестивалю пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом» вже є.