Скандальну землю під Кропивницьким віддали АТОшникам

Перегляди: 1792

У Кіровському суді Кропивницького відбулося заключне засідання, на якому суд повинен був визнати право учасників бойових дій на сільськогосподарську землю, передає журналіст CBN.

Спірна земля знаходиться у підпорядкуванні Соколівської громади. І вже другий рік учасники війни на сході намагаються цю землю оформити на себе.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У справу навіть втручалася обласна влада, надавши правові консультації депутатам Соколівської ОТГ. Але виявилося, що земля знаходиться під арештом, через те що невідома особа у минулому році засіяла її. Так заявили представники ВАТ «Кіровоградський кар'єр», які раніше володіли цією землею.

Хлопці, які претендують на землю, визнали, що засіяли її самі, бо сподівалися на швидке оформлення, як це їм дозволяє закон. Суддя Кіровського районного суду Євген Завгородній, вислухавши всіх учасників процесу, вирішив зняти арешт на землю та віддати її АТОшникам.

Рішення остаточне та оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, спочатку сільська рада не погоджувала дозволи на землю, через претензії ВАТ «Кіровоградський кар’єр», однак після ознайомлення з судовими рішеннями підтримала учасників бойових дій.

Олексій Гора, CBN